lauantai 31. elokuuta 2013

Maksimaalinen unelma.

Tuleva talomme on siis Forten kivitalo. Olemme jo pitkän aikaa haaveilleet Forten talosta ja katselleet taloja "sillä silmällä". Jos olisimme voineet valita ihan minkä tahansa, eli jos tontti olisi antanut myöten olisimme ehdottomasti halunneet rakennuttaa tällaisen



(kuva lainattu: http://www.fortekivitalot.fi/forte-kivitalot/talomallisto/#Bryka)

Kyseinen Forten talo ei mielestäni olisi kaivannut edes suurempia muutoksia vaan olisi kelvannut ihan tuollaisenaan. Rakkautta ensisilmäyksellä. Aivan ihana tuo masterin ratkaisu vaatehuoneineen ym. Oih!

torstai 29. elokuuta 2013

Lisää valaisimia.



Aiemmin jos postailin tulevista valaisimista (täällä). Tässä olisi vielä muutama valaisin, jotka meille olisi tulossa.

Oikealla puolella oleva Massiven Quartz valaisin olisi tulossa suurimpaan osaan tiloista. Valaisin oli sopiva hinnaltaan ja halusin ehdottomasti neliskulmaisen ja valkoisen spotin. Niitä oli muuten yllättävän vähän tarjolla! Suurin osa spoteista oli krominvärisiä. Yllätyin.



Vasemmalla kuva ulkovalaisimesta. Tämä Sitra Cube valaisin tulee kiertämään talon seinän melkein kauttaaltaan. Yksi seinä jää valaisematta. Muutoin värinä on myös valkoinen, paitsi niiltä osin, jossa valaisin kiinnitetään harmaaseen kivijalkaan, myös lamppu on silloin harmaa.

Ulos tulee lisäksi jossain vaiheessa pylväsvalaisimet ajotielle. Niitä ei kuitenkaan olla ihan tänä vuonna asentamassa, eikä varmaan seuraavanakaan, joten valinta saa jäädä myöhemmälle. Lisäksi terassille tulee upotetut spotit lattiaan antamaan mukavaa tunnelmavaloa. Ne valaisimet ovat vielä etsinnän alla, mutta luotan, että sähkärimme löytää hyvän vaihtoehdon :)

Lisäksi olen miettinyt, josko laittaisimme tämän samaisen Sitra Cube valaisimen myös sisälle porraskäytäviimme? Yhteensä niihin tulee neljä valaisinta, yksi kummallekin puolelle ja molemmille tasanteille. Onko hyvä idea? Näyttääkö valaisin liikaa ulkovalaisimelta?




Pieniä hankintoja.




Kaikkea sitä tuleekin hankittua ja vielä kesällä?! Mielestäni elokuuta
voi vielä kesäksi kutsua :)
Joulukoristeita! Kaupungissamme kahdella liikkeellä on hurjat alennusmyynnit, toinen lopettaa ja toinen uudistaa. Sisustusliikkeestä hankin nämä kaksi ihastuttavaa Riviera Maisonin joulukoristetta odottamaan joko sitä joulua, kun pääsemme uuteen taloomme tai sitten virittelen ne jo tänne ahtaaseen vuokra-asuntoomme tunnelmaa tuomaan. Mielestäni olivat kuitenkin niin hyvän näköisiä, etten malttanut niitä kauppaan jättää ja varsinkin kun hinnasta lähti puolet pois.


Askartelukaupasta kotiutui lisäksi runsas määrä kaikkea korttien tekoon ja askarteluun liittyvää. Ajattelin valmiiksi jo niinkin pitkälle, kun tulevan lapsemme nimiäisiä ja sen vuoksi ostin vaaleanpunaiset korttipohjat ja muut härpäkkeet hyvällä alennuksella. Toivottavasti osuin värissä oikeaan ;)

Miten välillä harmittaakaan!


Olemme ehtineet olla tämän puolivalmiin talon omistajia vain hetken, siis oikeasti vasta noin kuukauden. Tänä aikana meitä on kohdannut jo monta harmaita hiuksia aiheuttavaa asiaa. Moni näistä "johtuu" entisistä omistajista. 

En ymmärrä miksi ihmisten pitää valehdella ja jättää kertomatta asioita, jotka varmasti tulevat tavalla tai toisella eteen. Ja näin ollen asioita joudutaan sitten jälkikäteen paikkaamaan tai maksuja saadaan peräänkuuluttaa. Eikö ihmiset ymmärrä, ettei talokauppa ole mitään nappikauppaa ja kaikki minkä taakseen jättää tulee eteen kuitenkin!? Argh!

Onneksi sellaista maata kaatavaa ongelmaa ei toistaiseksi ole tullut. Kaikki on ollut periaatteessa selviä ongelmia, jotka on voinut suoraan siirtää myyjän hoidettavaksi. Harmittaa vain ihmisten tapa hoitaa asioita. Luulisi, että jokainen haluaisi hoitaa oman talokauppansa siten, että kaikki asiat olisivat kerrasta selviä. Näin ei kuitenkaan valitettavasti ole!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sähköt yhdistetty!

Me olemme joutuneet tekemään aika vauhdilla ratkaisuja. Meillä on kiire siitä syystä, että lattiavalu tulisi saada tehtyä vielä ennen talven tuloa. Näillä näkymin lattiavaluviikko olisikin viikko 38. Sen jälkeen on "muutaman" viikon kuivumisaika. Sitten tulee ikkunat ja talo olisi sitten tiivis ja sisätyöt voisi alkaa :)

Jotta valut päästään tekemään, on kuitenkin vedettävä sähköt ja putket ennen. Jotta taas sähkövedot pystyttiin piirtämään meillä piti olla keittiö suunniteltuna, joten sekin on jo valittuna. Siitä sitten erikseen. Mutta sähköjen vetäminen ja suunnittelu oli sekin prosessi. Yht'äkkiä piti tietää suurin piirtein se, miten tulen talon kalusteet sijoittelemaan! Meinasi paniikki iskeä, sillä en todellakaan ollut ehtinyt sitä miettiä :)

Nyt ne on kuitenkin piirretty, reiät seiniin porattu ja tänään vielä porataan spoteille paikat kattoon. Sitten näitä vetoja voidaan alkaa vetämään. Mutta, nyt on siis taloon saatu yleensäkin sähkö. Ei tarvitse miehen enää naapurilta lainailla sähköä porakoneelle, lampuille ym. :)

Tässä joitain meille kotiutuvia valoja.



Tällaiset valaisimet meille tulee ulos niin autokatokseen ja sisääntulon yhteyteen kattoon.

Mielestäni aika kivannäköinen! Tämä oli jopa mieheni löytö. Ensimmäinen sähkösuunnittelijan ehdottama lamppu noudatti sitä normaalia tylsää plafondien sarjaa...


Tällaiset sitten upotetaan olkkariin ja keittiöön.

Näiden korkean hinnan vuoksi emme laita sen enempää, vaan vain "edustustiloihin". Kellarikerrokseen, lastenkerrokseen ja vessoihin tulee normaalit valkoiset neliskulmaiset spotit, jotka ovat hinnaltaan hieman huokeammat.



tiistai 27. elokuuta 2013

Julkisivut.




Tässä piirrokset talomme julkisivuista. Kuten nähdä voi, se tulee rakentumaan rinteeseen. Rinne sattuu olemaan aika jyrkkä, sillä etu- ja takapihan välillä oli muistaakseni korkeuseroa kolme metriä. Näin muistaisin, että mies jossain vaiheessa sanoi :) Ja se on paljon se! 

Tontti on muutoinkin aika pieni. Edellinen talomme oli 2200 neliön tontilla ja totesimme, että meillä ei aika - eikä mielenkiinto - riitä sellaista tonttia hoitamaan. Nyt tämä tontti on sitten noin 550 neliötä. Siihen ei sitten juuri muuta mahdukaan kuin talo, ajotie talliin ja hieman tilaa jollekin vihreälle :) Se passaa vallan hyvin!




Tästä julkisivusta huomaa myös terassiratkaisun. Terassimme tulee siis rakentumaan tuohon autokatoksen päälle. Ilmansuunta on sellainen, että aurinko paistaa tuolle terassille melkein koko päivän, joten siinä lienee ihan mukava viettää kesäisiä iltoja :)

Paikka on toki aika "julkinen", joten ei siinä kovin vähissä vaatteissa tulla aurinkoa ottamaan ;)

maanantai 26. elokuuta 2013

Tilaratkaisut.



 Mehän siis ostimme talomme vesikattovalmiina. Näin ollen emme päässeet pohjaan juurikaan vaikuttamaan. Muutamia pieniä muutoksia kuitenkin teimme ja kaadoimme jo muurattuja seiniä.

Talomme tulee muodostumaan kolmesta kerroksesta. Alunperin en olisi halunnut taloa kolmeen kerrokseen, mutta meidän vaihtoehdoilla ei jäänyt paljoa valinnanvaraa :)

Tässä on talon "kellarikerros", joka muodostuu autotallista, varastoista, aulasta, oleskeluhuoneesta ja saunatiloista.








Talomme keskikerroksessa sijaitsee avokeittiö ja olohuone sekä meidän makuuhuone, KHH sekä vessa. 

Alunperin tuossa vessassa oli myös suihku, mutta sen poistatimme, pienensimme vessaa ja näin saimme pieneen kodinhoitohuoneeseen kaksi neliöö lisää tilaa. 

Ylin kerros tulee olemaan lasten valtakunta, jossa jokaiselle on oma huone.

Tätäkin kerrosta muutimme hieman. Pienensimme tätäkin vessaa ja lisäsimme kahteen makuuhuoneeseen vaatehuoneet.

Lisäksi kerroksessa on lapsille leikkeihin sopiva iso aula. Olemme entisessä kodissa tottuneet jopa kaksi kertaa suurempiin huoneisiin, joten nämä huonekoot aiheuttavat hieman päänvaivaa. Miten näissä mahtuu olemaan ja miten tavarat oikeasti mahtuvat näihin pieniin neliöihin?!


Mutta vaikka kuinka olisin halunnut isot huoneet, tulee rakentamisen kalleus jossain vastaan. Oli eri asia asua "vanhassa" 90-luvun talossa, jossa oli valmiiksi isot huoneet, kun lähteä nyt rakentamaan taloa 20-neliön huoneilla. Ei veny budjetti sellaisiin lukemiin. Nyt on vain pärjättävä näillä neliöillä. Kokonaisneliötkin meillä pienenivät entisestä talostamme yhteensä noin 60- neliötä! Siitä olen ihan tyytyväinen. Vähemmän siivottavaa :)

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Yhden vaiheen loppu.

Jonkin alku on tällä kertaa jonkin loppu. Huomenna on viimeinen työpäiväni melkein vuoteen. Huomisen jälkeen aloitan nimittäin toisen äitiyslomani ja palaan töihin sitten ensi kesänä.

Työkavereille piti keksiä jotain kivaa :) Leivoin pullapohjaan raparperi/punaherukka piirakan. Näin on kiva lähteä itse"lomille".

Tämän jälkeen olisi sitten hetki aikaa ennen kuopuksen laskettua aikaa, mahdollisuus itsekin keskittyä sekä raksaan että omien opintojen edistymiseen.

Alku.

Meistä tuli yllättäen ja nopeasti rakentajia, noin kaksi viikkoa sitten.

Tätä onkin odotettu, on haaveiltu ja suunniteltu jo vuosia! Lähtökohtaisesti halusimme alunperin tottakai lähteä rakentamaan alusta saakka, mutta tässä tilanteessa meillä ei ollut vaihtoehtoja. Joten päädyimme ostamaan vesikattovaiheeseen saatetun kivitalon.

Tästä projektista, tästä meidän ainutkertaisesta matkasta omaan kotiin haluan pitää päiväkirjaa muistoksi. Niin ja toki siitä kaikesta muustakin mitä meillä tulee seuraavan vuoden aikana tapahtumaan <3