sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pojan ajatuksia.

Välillä yllättää, kuinka niin pieni kuin 2,5 vuotias voi miettiä niin paljon eri asioita. Poika yllätti minut yksi ilta, kun oli tekemässä potalla tarpeitaan... Siinä hän istui ja minä hoputin. Sitten hän tokaisi, että haluaa tulevaan huoneeseensa sinisen seinän. Piti vielä pyytää poika toistamaan äskeisen lauseen. Joo, hän haluaa sinisen seinän. Shit! Enpä ihan ensimmäiseksi ollut ajatellut hänelle sinistä seinää.

Niin ja eikä siinä kaikki. Pikkusisko haluaa kuulemma keltaisen. Kolme kuukautinenhan osaa sen jo ilmaista :)

Pitääkö minun nyt sitten oikeasti ruveta miettimään pojalle sinistä seinää, kun hän niin haluaa? Ja minähän en tietenkään halua... Voiko vielä 2,5 vuotiaan pettää tällaisessa asiassa? En oikeastikaan tiedä miten toteuttaisin sinisen seinän kivasti ja sitäpaitsi hänellä on ollut tehostevärinä huoneessa limen vihreä ja näin ollen tekstiilit ovat limen värisiä. Voisikohan
tätä "vaatimusta" toteuttaa jotenkin soveltaen?

(kuvat lainattu täältä ja täältä)




Kellarin pikku wc:n kaluste

Kahteen vessaan olemme jo kalusteet tilanneet. Ne tulevat Puustellilta. Kolmas vessa on vielä hieman kysymysmerkkinä. Hanat ja pöntöt puuttuvat vielä kaikista vessoista ja päätös pitäisi niistäkin tehdä. Idon Seven d pönttö on varma valinta kaikkiin vessoihin ja tuntuu ettei sitä tarvitse enää miettiä. Hanat on vielä pienenä kysymysmerkkinä.

Anyway. Törmäsin Aspenin kylpyhuonekalusteisiin Valkoisen harmajan blogin kautta. Vessaan mahtuisi 90 cm kaluste, mutta 75 cm leveä jättäisi hieman tilaa sivuille eikä kaluste näyttäisi silloin ahdetulta. Mutta tämä kaluste on kuitenkin liian syvä meidän tilaan :( Syvyyttä saisi olla vain 40 cm. Jos joku tietää mistä saa vastaavia, mutta ei niin syviä kalusteita, niin vinkki otetaan ilomielin vastaan.

Tykkään tämän yksinkertaisesta ulkonäöstä.

(kuva lainattu Aspenin sivuilta)

Hieman nauratti se, että heidän valikoimistaan löytyi peilejä joissa on kaiuttimet integroituna. Oikeesti?! Kaikkea ne keksii. Haluan myös tuollaisen peilin, johon voin kytkeä bluetoothin avulla mp3 soittimen ja kuunnella musiikkia samalla kun laittaidun. Eipä tarvitsisi enää kuljettaa läppäriä vessaan mukaan :)

lauantai 28. joulukuuta 2013

Siitä onkin hetki!

Ja tässä välissä on sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista. Minulta vain loppui joulukuun alussa ihan täysin voimat. Mitään en jaksanut eikä mikään innostanut. Juuri ja juuri sain pakolliset tehtyä. Nyt tuntuu, että pikkuhiljaa elämä alkaa taas voittamaan.

Neiti on saanut tässä välissä nimen, joulukalenterin kakkosluukku toi yllätyksen; talo on kuiva ja rappaaja pääsee työhönsä, joulu tuli ja meni, on tehty lukuisia valintoja taloon jne.jne. Niin joo ja gradukin on edistynyt talon ohella, vau!

Laattavalinnat ovat aina olleet minulle vaikeita. En vain osaa päättää! Nyt tuntuu, että olisin päätökseni tehnyt kaikkien neljän(viiden KHH mukaanluettuna)tilan osalta tehnyt. Ja tässä ensimmäiset:



Lasten kylppäriin olen viimeinkin tyytyväinen. Löysin tuon täplälaatan vasta eilen ja se oli siinä. Alunperin kylppäristä olisi tullut pelkästään valkoinen hieman erikoisemmalla lattialla, mutta tämä vaihtoehto vie selvän voiton. Täplälaattaa ei kuitenkaan tule koko seinää vaan vain 900x900mm suihkukaapin taakse molemmille seinille. 



Ensimmäisen kerroksen vessa on valkoinen. Tehosteseinä tulee vessan taakse ja tämä laatta taitaakin olla jo monille tuttu! Itse olen haaveillut kyseisestä laatasta jo ikuisuuden. Lattia tulee olemaan vaaleanharmaa samoin kuin viereisessä kodinhoitohuoneessa. Hmm...miksiköhän tuo kuvan tausta on harmaa?! Ei se ollut sitä tallentaessa vaan muuttui heti kun lisäsin sen tänne. Kumma juttu!

Vielä jäljellä siis kylppärin laatat ja kellarin vessan laatat. Kylppärin laatat oli rakkautta ensi silmäyksellä...toivottavasti tuleva tarjous olisi hyväksyttävä. Niistä lisää sitten, kun valinnat on varmistuneet.

Itse laatoitus voi alkaa minun tietojeni mukaan about tammikuun puolessa välissä. Laatoittaja on jo valittu, joten heti kun rappaaja on saanut työnsä valmiiksi pääsee laatoittaja hommiinsa. Ja ensimmäisenä valmistuukin sitten lasten kylppärin seinät ja siitä tullaan sitten talossa alaspäin seiniä laatoitellen. Viimeiseksi laatoitetaan lattiat.