keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Pergo

En juurikaan nukkunut viime yönä. Näin joko painajaisia meidän tulevasta lattiasta tai sitten mietin hereillä tätä tulevaa lattiaa. Kaikki lähti siitä kun yksi meidän rakennusmiehistä sanoi yhdellä tutulla olleen vähän ongelmia kyseisen valmistajan lattian kanssa. No, minähän ajoin nopeasti kotiin ja vasta yässä vaiheessa (lattia on siis jo tilattu) googlasin pergo ja käyttäjäkokemukset. Sieltä paljastui mielenkiintoista keskustelua... Eikä kyllä rauhoittanut oloa yhtään.

Soitin vielä illalla tälle rakennusmiehen tutulle. Hänellä ei ollut sanoa yhtään rauhoittavaa kommenttia. Hän vain kiitti, että heidän ja pergon lattian yhteiselämä on loppunut.

Mistä tässä on siis kyse? No, pergon natural touch lattioista valitetaan hyvin paljon, että ne kuluttavat sukat ja lastenvaatteet päivässä puhki. Lisäksi lattia on hyvin vaikea puhdistaa eli se näyttää likaiselta heti pesun jälkeen.

Meille ei ole toki tulossa natural touch mallistoa, vaan domestic extra mallistosta silver tammi. Tämän pitäisi lohduttaa. Mutta ei. Eilen illalla päädyinkin hinkkaamaan sukkaani meidän lattian mallikappaleeseen :) Eikä sekään, että sukka ei vartin hinkkaamisen jälkeen kulunut puhki, rauhoittanut mieltäni.

Mieheni ei usko näitä käyttäjäkokemuksia eikä häntä taida valinta yhtään pelottaakaan. No, minä pelkään sitten hänenkin puolesta ja eiköhän tämä asia selkene kesään mennessä. Sitten voinkin jakaa käyttäjäkokemukseni muiden kanssa.


6 kommenttia:

 1. Meillä on tuo Natural Touch. Ollaan kulutettu sitä 7 vuotta. Ei sitä ite tänne valittu, mutta ei olla vaihdettukaan. Se kyllä syö sukkia, mutta meillä ei ihan niin paljon kuin sillä 45min ohjelman perheellä. Lastenvaatteista hankala sanoa mitään, kun meidän neiti ei paljon kontannut ;) Minä tykkään siitä, ettei lattia ole liukas. Mutta en tykkää siitä, että mopin jäljet näkyy tosi helposti, vaikka pyyhkis kuinka nihkeellä. Melkein pitää pahimmat paikat hinkata sitten kuivalla mopilla perässä. Uusi tupa on rakenteilla. Sinne ei kyllä tätä lattiaa tule... Tuosta sun valinnasta en sitten osaakaan sanoa yhtään mitään. Toivottavasti on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja mielipiteestäsi.

   Olen tätä vatvonut tämän päivän ja kiertänyt kyselemässä mielipiteitä. Kai se on niinkin, ettei Pergo menestyisi ollenkaan, jos kaikki lattiat ovat samanlaisia kuin näillä jotka netissä - tai siinä 45min jaksossa - ovat sen huonouden tuoneet ilmi. Pitää vain toivoa, että meidänkään nuorimmainen ei konttaa kovin kauaa. Tai toinen vaihtoehtohan on sitten ostaa polvisuojat :D

   Mopin jälkiin olen melkein tottunut jo, sillä edellisen talon laminaatti oli samanlainen kuin teidän. Eihän se kivaa ole, kun siivotessa ei tule puhtaan näköistä.

   Mutta voihan toki olla, ettei tämän lattian kanssa tule olemaan minkäänlaisia ongelmia. Täytyy pitää peukut pystyssä. Nyt vain tuntuu, että otamme tämän asian kanssa ison riskin.

   Poista
 2. Meillä on domestic extra. Alakerran laminaatit ovat olleet käytössä noin 9kk, ja melko pian oli havaittavissa etteivät laminaatin reunat kestä. Ne lohkeavat, ja sitten niihin tarttuu sukat. Sitten sukat menee rikki. Tämä näkyy parhaiten tiloissa, jossa on korkein kulutus (=esim. keittiössä). Yläkertaan meille tuli laminaatit eri erästä. Ne menivät vaihtoon, koska palaset eivät vain loksahtaneet paikalleen.

  Valitettavasti mulla ei siis ole hyviä kokemuksia tästä. En valitsisi Pergoa meille enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska teidän laminaatti laitettiin? Tai siis onko tämä tuore juttu? Meillä nyt on melkein koko lattia jo laitettu ja juurikin tuota yllä mainittua lattiaa, koska tämä Pergon "laatuongelma" tuli minulle tietoon ihan liian myöhään :( Toivottavasti meillä ei tule käymään näin ja he olisivat hieman kehittäneet laatuansa.... No, pian se nähdään.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
  2. Alakerta laitettiin toukokuussa 2013 ja yläkerta tuossa pari viikkoa sitten.

   Poista
 3. Huoh, eli noinkin tuore tapaus. No, pian tiedän itse miten meidän lattian kanssa käy :/ Toivottavasti ei samalla tavalla kuin teillä. Tsemppiä teille lattian kanssa!

  VastaaPoista