maanantai 30. syyskuuta 2013

Kylpyhuonetta

Huoh, suihkuun pitäisi hipsiä. Nyt alkaa jo iltaisin hieman jännittämään tuleeko tulevana yönä lähtö laitokselle. Siksi ei viitsi suihkuakaan jättää aamuun, jollei sitä sitten enää pääsekään omaan suihkuun ja rauhassa... No, eipä tämän käpysen vuokra-asunnon suihku nyt mikään elämys ole, joten sen puoleen ei väliä :)

Tämä innoitti vielä katselemaan kauniita kylpyhuoneita ja uneksimaan tulevasta, omista uusista kylpyhuoneista. 


Aika karu tämä kylppäri, mutta hyvin kovasti minun mieleen. Tuonne olisi kiva mennä nauttimaan suihkuhetkestä.


Tässä onkin jo hieman blingiä! Ehkä hieman liikaa, eikä meille ainakaan kylpyhuoneeseen sitä tule noin paljoa. Mutta jollain tavalla tämä miellyttää myös silmää.


Kuten ensimmäinen kuva, karu mutta pidän kyllä. 



Tässä aika perus siisti. Yläkerran kylpyhuone voisi toteuttaa tällä tavalla. Ainakin sinne on tulossa juuri samanlainen kaappi. Mietin vain tehostelaattaa, että rajoittaako sen tuonne kaappiin vai olisiko koko takaseinä laitettava tehosteella?


Tästä tulee mieleen hotelli, mutta on kyllä I-H-A-N-A! :)

Kuvat lainattu Pinterestistä.

Aava Kertun kotitila

Meidän sunnuntai oli herkkua koko perheelle. Myös perheen isäntä oli vapaalla ;) Sen kunniaksi suunnistimme Aava Kertun kotitilalle katsastamaan hieman "kotieläimiä". Oli upea syyspäivä ja meidän juniori viihtyi todella hyvin, ei häirinnyt edes väliin jääneet päiksyt. Suosittelen ehdottomasti vaasalaisille pienten lasten perheille siellä vierailua. Tänä vuonna ei enää taida ehtiä, mutta ensi kesänä sitten :)

Tilan kotisivuilla kerrotaan paikasta näin: "Aava Kertun Kotitila on Södra Vallgrundissa, 32km Vaasasta, sijaitseva kotieläintila, joka antaa mahdollisuuden nähdä ja kokea aito maalaismiljöö tilan eläimineen."










Päästiin kokeilemaan hevoskärryillä ajelua.


Nää silkkikanat (?) oli aika hurjan näkösiä :D 


Siinä me tuijoteltiin toisiamme silmästä silmään!





Ja niin sympaattinen 250 kiloinen Lyyli, vai olikos tämä se Tyyne...



Tämä kissa taisi olla meidän pojan suosikki. :) Ainakin se ei pelottanut yhtä paljoa kuin muut.






sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Polkka Jam

Nämä jäi ihan konkreettisesti käteen Habitarelta. 

























Juliste pääsee jossain vauvan huoneeseen (siis sitten kun talo on valmis ja hänellä on oma huone :D). Kortitkin olivat yksinkertaisesti niin söpöjä, että oli pakko ostaa muutama.

Jos Polkka Jam olisi tuonut messuille näitä ihania pussilakanoita olisi ollut vaikean päätöksen edesä. Pidän näistä niin kovasti! Pitää harkita, josko jossain vaiheessa laittaisi tällaisen setin tilaukseen. 



lauantai 28. syyskuuta 2013

Meidän Habitare

Tämä on aika myöhässä :D Käytiinhän me siellä Habitaressa myös. Käväisin kyseisillä messuilla ensimmäistä kertaa. Nyt sinne innosti lähtemään tämä rakennusprojekti. Kyllä sieltä jotain ideaa tulikin...joten monen tunnin vaappuminen tämän mahan kanssa siellä oli hyödyttävää. Katsotaan vielä ajan kanssa mitkä niistä toteutuvat.


 

 Nämä kiukaat ottivat silmään. Toinen oli fiksu sinänsä, että se oli puoliympyrä ja säästi näin ollen tilaa. Lisäksi huomasin kauniit kiuaskivet :) No, ne voi laittaa kiukaaseen kuin kiukaaseen, eikö? Haluaisin ihan täysin valkoiset kiuaskivet, mutta mitenköhän niiden käy käytössä?

Ja tuo oikeanpuoleinen kiuas. Aika pramea. Ja sen kaulus on myös komea.

Tämä välitila oli hauska ja mielestäni todella hyvännäköinen. Mutta nyt en sitten tietenkään enää muista valmistajaakaan. Kyllähän se tuolla jossain esite kasassa on :) 


Tämän allaskaapin olisin kantanut messuilta ulos, jos mies vain olisi innostunut. Sen olisi saanut hyvällä messutarjouksella ja mitat olisivat olleet juuri passelit meidän alakerran vessaan, jonne ei tunnu millään löytyvän sopivaa kalustetta. En halua sinne mitään nysää ja tämä olisikin ollut jo kunnon kokoinen olematta liian syvä :)



 

Ja voi ei! I-H-A-N-I-A nuo pöllökoukut! Olivat kahden suunnittelijapojan tuotoksia, eivätkä olleet vielä myynnissä. Laitoin kyllä nimeni listaan, että minuun voi ottaa yhteyttä, jos näitä jossain vaiheesssa ruvetaan valmistamaan myyntiin. 

Ja lampuista kuva on todella huono, mutta tuollaista haaveilenkin sitten yläkerran rappusten kattoon... Olisiko aika komea korkeassa aulassa ;)

perjantai 27. syyskuuta 2013

Vauvan tossut

Virkkaus on intohimoni! Ainakin näin äitiyslomalla :) Muutoin sitä ei sitten ehdikään juuri harrastamaan . Nyt virkkasin iltapuhteena miehen ollessa raksalla tämmöiset


Ohjeen otin täältä. Oli helppo ja nopeat tehdä. Totesinpa vain käsialani olevan sen verran löysää, jotta  seuraavan parin teen numeroa pienemmällä koukulla. Näin niistä voisi oikeasti tulla pienet vauvan tossut, eikä kokoa 20 :D Mutta kivat ne kuitenkin on!



Samoin kuin tämä. Päätin kokeilla onko minusta virkkaamaan isoäidinneliöistä peitto. No, sain kuin sainkin pienen peiton tehtyä. Hyvin tyytyväinen olen kyllä itseeni :D Toki, tämä on aika pieni versio, joten peitoksi tätä nyt ei voi kutsua, mutta menee tuolla kehdossa hyvin. Lisäksi värit ei ihan täysin miellytä, mutta tämä olikin vasta testiversio...






Raksalla.

Tässä kuulumisia (ja näkymiä) raksalta...


Autokatos ja sen yläpuolella tuleva terassimme :)





 Tervetuloa meille!

Kuvaa tulevasta eteisestä/aulasta. Kuvaa otettaessa lattiavalua ei oltu vielä tehty. Nythän koko talossa on lattiavalut ok ja odotellaan niiden kuivumista. 

Kamalan paljon noita lattialämmitysputkia... Ei ihme, jotta putkimieheltä saapuu iiiiiso lasku :D

 Tässä kuva eteisestä/aulasta valupäivänä. Tuonne perimmäiseen nurkkaanhan tulee sauna ja kylppäri, sen viereen työhuone ja sitten pieni vessa tuohon rappusten alle. Ja tietenkin se eteinen ja aula suoraan edessä. Oikealla on autotalli.















Tässäpä tämä vielä kokonaisuudessaan <3 Naapuritkin ovat nousseet vauhdilla. Hassua! Ikkunat tulevat ensi viikolla joten minäkin uskallan enemmän käydä raksalla pojan kanssa. Tähän mennessä en juurikaan ole sinne hänen kanssaan uskaltanut, sillä toi terassi on liian houkutteleva ja kerran meinasikin käydä vahinko, kun hän vikkelänä poikana lähti juoksemaan terassille. Minä en tämän masuni kanssa ole enää niin nopea... Onneksi ehdin saamaan kiinni. Pudotus olisi ollut kova!!

torstai 26. syyskuuta 2013

Riviera Maison

Kävimme Helsingin reissullamme muun muassa Riviera Maisonin liikkeessä tai entisessä sellaisessa. Nimihän on muuttunut, oliko se jokin White Home tms. Olen kauan tykännyt rivieran tuotteista ja meille on niitä jonkin verran kertynytkin, mutta nyt olen ruvennut miettimään tulevatko ne enää sopimaan meidän uuteen taloon. Taloon, josta näillä näkymin tulee tyyliltään hyvin moderni ja pelkistetty. Voi olla, ettei rivieran krumeluurit sinne sekaan enää istu :( No, sen näyttää sitten aika, löytääkö nämä vanhat kalusteet sieltä paikkaansa.

Mutta oli näitä taas kiva käydä ihailemassa :)




Esimerkiksi näitä yllä olevia kehyksiä mieltä löytyy jo monia. Edellisessä talossamme näistä oli tehty kollaasi ja haaveilen edelleen siitä ihan suurimmasta kehyksestä mahdolliselle hääkuvalle ;) Mutta, sekin täytyy nyt katsoa sopivatko nämäkään kehykset enää minnekään...


Ja näihin sarviin ihastuimme miehen kanssa kummatkin. Jollain tavalla todella hienoja! Tällaiset voisivat istua tulevaankin taloon, sillä eivät mielestäni ole kovinkaan romanttista tyyliä...


Tuo pikkutarjoitin oli niin söpö. 

tiistai 24. syyskuuta 2013

Lattian valinta.

Hah, rakennuksella valinnat taas aiheuttavat hankaluuksia. Tällä kertaa pähkäilen lattian kanssa. Onko se parketti vai laminaatti. Parketin puolesta puhuu se, että se on hieman pehmeänpi eikä niin kylmä kuin laminaatti ja se kai eristää ääntä hieman paremmin kuin laminaatti.

Laminaatti on kuitenkin mielestäni kestävämpi vaihtoehto kuin parketti. Lapsiperheessä niitä iskuja kuitenkin tulee. Toki, parkettiahan voi aina hioa uudelleen ja uudelleen...No, laminaatti on parkettia edullisempi ja se on suuri plus tekijä!

Olen nyt jopa yllättynyt kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja markkinoilla on :) Wau!

Tarkoituksenani on etsiä vaalea laminaatti, harmaalla vivahteella. Ehkä olisi kiva, että siinä olisi vähän lankkumaista fiilistä. Tästä en ole kuitenkaan vielä ihan varma.

Tässä on kaksi kovaa kilpailijaa. Pergon vaihtoehto on ollut mielessä jo aiemmin, mutta nyt Helsingin Habitare reissulla myös Quick Stepiltä löytyi hyvä vaihtoehto.

Näiden kahden valmistajan etu on ainakin se, että heiltä löytyy kaikki lattiaan tarvittava muukin tilpehööri. Tarkoitan siis sitä, että meillä on rappusta hieman enemmän ja tarkoitus olisi, että rappuset tulevat myös laminaatilla. Nämä kaksi valmistajaa ovat hoksanneet, että moni varmaan haluaa rappusiin tulevat "nokkalistat" samasta materiaalista. Niin kuin mekin! Samoin listat löytyvät samasta sävystä ja sekin on mielestäni plussaa, sillä en halua listojen juuri erottuvan muusta lattiasta.

Kuva ei nyt anna oikeutta Pergon lattialle ainakaan. Se näyttää jotenkin kulahtaneelta, mutta oikeasti se on kyllä kauniin vaaleanharmaa.

Mitä mieltä, tuoko kivitaloon, jossa sisustus tulee olemaan hyvin vaalea, tällainen harmaan sävyinen"lankkulattia"hieman lämpöä?

Seppälä Baby

Kuuluu kai tähän odotukseen, mutta tämä minun valmistautuminen uuteen tulokkaaseen tuntuu lähteneen lapasista :) Varsinkin, kun mitään emme sinänsä uudelle vauvalle tarvitsisi vaan kaikki löytyy jo. Ja lisäksi kaikki ylimääräinen pitäisi säästää rakennukselle...

Puolustuksekseni voin ehkä lausua, että olen suurimman osan"uusista"vaatteista hankkinut kirpputoreilta tai alennusmyynneistä. Kuten tänäänkin. Minun piti vain nopeasti käydä valokuvaamossa kuvattavana ja sen jälkeen palata graduni pariin, mutta kuinkas ollakaan. Seppälällä oli jokin alennusmyynti ja niiden lastenvaatteet ovat mielestäni aivan syötäviä! Joten pitihän sitä nyt käydä vilkaisemassa oliko lastenvaatteissa hyviä alennuksia...ja tässä lopputulos:


 


Mutta, tämä koko setti tuli maksamaan sen 20 euroa, joten ei mielestäni ollenkaan paha ;) Ja nämä menevätkin suoraan varastoon odottamaan, sillä olivat heti reilumpaa kokoa. Mutta pidän näistä kyllä kovasti! Siellä olisi ollut paljon ihania kuoseja syksyn uutuuksissa, mutta maltoin onneksi pidättäytyä näissä alennuskappaleissa :)