keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Makuuhuone mietintöjä

Tässä hieman ajatusta millaisia kalusteita ja tekstiilejä meidän makkariin jossain vaiheessa tuleekaan :) Osa näistä löytyy jo valmiina, sillä ovat olleet edellisessäkin talossa meidän makkarissa. Näin ollen ei ole paljon uutta hankittavaa. Vielä toki jännitän jääkö nämä lennolin verhot lyhyeksi huonekorkeuden ja ikkunan korkeuden vuoksi... 

Sänkyä en lähde uusimaan, vaan vanha kulkee vielä muutaman vuoden meidän mukana. Mieli tekisi vaihtaa se, sillä nyt meillä on ruskeella kankaalla verhoiltu jenkki. Olisi kiva jossain vaiheessa vaihtaa se harmaalla verhoiltuun. Sänky on kuitenkin vielä suhteellisen uusi, joten ei ole varaa lähteä sitä vielä uusimaan.




maanantai 28. lokakuuta 2013

Kiuas valittu!

Ou jee, se ollutkaan sitten harvian kivi tai cilindro vaan... Tulikiven valkoinen sumu! Oih!

Eikö olekin hieno!?

(Kuva lainattu täältä)

Takaiskuja

No niin. Raksalla on viime viikkoina eteneminen ollut hyvin lujassa. Sisäpuolen rappaus ei voi alkaa ennen kuin talon kosteus on tietyllä tasolla ja tällä hetkellä ollaan vielä hyvin kaukana siitä tasosta. Talo on vielä ihan liian kostea.

Tämä johtuu siitä, ettei taloon olla saatu lämpöjä päälle ajoissa. Tähän on taas monta syytä ja "syyllistä". Minua ottaa suoraan sanottuna päähän. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan rappauksen piti olla tällä viikolla jo valmis! Ja itse rappaushan kestää neljä - pitkää - viikkoa. Tämän hetkisten tietojen mukaan rappaamaan voitaisiin ryhtyä vasta noin neljän viikon päästä. Aloituksesta sitten neljä viikkoa niin homma olisi valmis. Huoh! Kaksi kokonaista kuukautta pitäisi vielä odottaa!!! Me taidetaan olla jouluna tekemässä pintatöitä talolla ;)

Ei sillä, on tässä tekemistä toki muutakin, mutta yhden kuukauden venyminen tarkoittaa aina sitä yhden kuukauden lisäaikaa tässä ahtaassa vuokra-asunnossa jossa en viihdy sitten ollenkaan.

Tällä viikolla etenemme siten, että saamme kellariin viimeinkin väliseinät. Näin sekin tila alkaa hieman muodostumaan ja sitä pystyy hieman hahmottamaan. Tähän saakka se on ollut vain yksi suuri tila. Lisäksi tehdään ehkä jotain sähkö- ja putkitöitä.

Mutta on meille tullut etuovi... Eikö olekin hieno!? Tuon voisi jo ehkä kelpuuttaakin...tai sitten ei!


Lopullisen oven kanssa on hieman epäselvyyksiä. Kauppakirjan mukaan ovi kuuluu meille. Skaala on kuitenkin sitä mieltä, että ovi on jo toimitettu viime vuoden lokakuussa entiselle omistajalle. Hän ei tietenkään ole ottanut ovea vastaan, eikä tiedä siitä mitään. Jep! No, jostain sen oven on kuitenkin meille tultava ilman että me joutuisimme siitä pulittamaan.

Ja nämä ulkopuolen rappuset valmistuivat viime viikolla. Isäni ja avokkini tekivät koko alkuviikon noita puisia muotteja ja torstaina raput sitten valettiin. Avokkini kävi eilen yöllä irroittamassa muotit. Jee, nyt etupihaltakin pääsee terdelle :)

perjantai 25. lokakuuta 2013

Himoshoppaajat.

Olen katsonut neidin synnyttyä televisiota liiaksikin. Moneen vuoteen en ole sitä katsellut juuri lainkaan. Nyt olen seurannut kaikenlaisia realitysarjoja; kokkausohjelmia, sisustus- ja rakennussarjoja, Kirsi ja himoshoppaajat, kukkaron herraksi ym.

Olen jo ehtinyt ihmettelemään kuinka ihmiset vapaaehtoisesti haluavat lähteä mukaan tuollaiseen viimeksi mainittuihin ohjelmiin ja myöntää julkisesti koko Suomelle, että raha-asiat ovat hieman huonolla tolalla ja sen, etteivät he osaa oikeastaan ollenkaan käyttää rahaa.

Katsoessani näitä ohjelmia on tuntunut vielä enemmän siltä, että onko tosiaan niin, että ihmiset tuntevat helposti toisarvoisuutta jollei heillä ole sitä iphonea tai viimestä huutoa olevia vaatteita. Niitä ihmiset sitten ostavat, vaikka niihin ei oikeasti olisi varaa. Koska tämä maailma on Tällaiseksi muuttunut? Koska raha on ruvennut määrittelemään ihmisarvoa, niinkuin moni tuntuu jo ajattelevan.

Itse olen kova myös shoppailemaan, se on tapa rentoutua. Myönnettävä se on :) Mutta rajat tiedän kyllä, enkä koskaan osta mitään vain sen vuoksi, että se on nyt kovassa huudossa. Itse asiassa olen hyvinkin pihi, ainakin avokkini mielestä :D

Aiheeseen liittyen; tein jo kesällä ensimmäisen hankinnan tulevalle vauvalle. Mikäs se olikaan...no tietenkin ihana säästöpossu - esikoisella omansa! Haluan opettaa myös lapsille terveen suhtautumisen rahaan, jotta he osaavat ilman realitysarjoja hoitaa omat asiansa.


torstai 24. lokakuuta 2013

Efva

Vielä kuopuksen syntymästä sen verran, että sain mieheltäni pienen muiston koko tästä ihanasta tapahtumasta. Tämä tulee aikanaan siirtymään neidille, kun hän saavuttaa iän jolloin osaa arvostaa paremmin koruja. Toivottavasti koru on silloin vielä hyvässä kunnossa.

I love it! Kuten melkein kaikkia Efvan koruja!

Kaiverrus vielä puuttuu, mutta se tulee rannekorun sisäpuolelle kuhan korun ehtii viedä liikkeeseen.


Samaan sarjaan minulla oli jo entuudestaan korvikset ja ne ovatkin olleet hyvin pidetyt :)


maanantai 21. lokakuuta 2013

Lenas Shop

Appivanhempani asuvat Pietarsaaressa ja aina siellä käydessä on pakko päästä kaupungille. Kaupunki on pieni, mutta siellä on yllättävän hyvä valikoima sisustusliikkeitä. Yksi parhaimmista on Lenas Shop, jossa kävin viimekin viikolla ja käteen jäi jotain pientä kivaa tulevaan neidin huoneeseen. Mutta olisin kyllä taas löytänyt vaikka mitä kyseisestä putiikista :)








sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Missä mennään

Kaksi viikkoa on mennyt siivillä. Pieni neiti pitää kyllä huolen siitä, että päiviin ei jää yhtään ylimääräistä aikaa. Illalla viimeisetkin energiat äidistä imee uhmaikäinen poika. Kahden pienen lapsen perhe ei ole sinänsä mielestäni raskas hoitaa, mutta kun olemme optimistisina ängenneet tuon raksan vielä tähän samaan puolivuotiseen! No, yritän jatkuvasti itselleni hokea, että kyse on juurikin noin puolesta vuodesta. Tilanne ei ole pysyvä. Joten eiköhän tämän jaksa - vaikka päällään seisten!

Mutta tässä olisi kuvia raksalta, missä siellä mennään :) Eteenpäin on ainakin menty ja nyt kuvissa näkyy ikkunatkin, jee!


Tuohon eteen vasemmalle rakennetaan juuri portaita, jotka vievät terassille.



Tässä kuva ulkoportaiden ja sisäänkäynnin väliin jäävästä tilasta. Tässä on hyvä säilyttää pyöriä ja esim. lasten leluja. Tuo rakonen ylhäällä peittyy vielä portaista.


Kuva keittiöstä ulos ja terassille.


Olohuoneessa telineet valmiiksi rappausta varten.


KHH:n ovi tuo kivasti valoa muuten ikkunattomaan tilaan.


Putkivetoja KHH:ssa. Aika hurjalle näyttää :)


Tykkään näistä ikkunoista kyllä paljon! Ikkunathan oli tilannut jo edellinen omistaja. Ne ovat Skaalan valikoimista parhaimmistoa ominaisuuksiensa vuoksi. Itse pidän vielä noista leveistä karmeista! Ikkunanpielet on melkein yhtä syvät kuin vanhoissa taloissa, I like!

tiistai 8. lokakuuta 2013

uusi tiimin jäsen!

Kävi juuri niin kuin ajattelinkin. Ikkunoiden lisäksi saimme perjantaina pienen prinsessan vahvistukseksi tiimiimme <3



Ainoa mitä perjantain setistä jäi puuttumaan oli kaksi ikkunaa. Mutta sehän nyt olisikin ollut liikaa vaadittu, että kaikki olisi mennyt ihan putkeen ja oikein. Niin ja jos pettymyksen aihe oli myös meidän kaihdinverhot. Emme itse ole tilanneet ikkunoita, vaan edelliset omistajat olivat ehtineet ne tilata (ja maksaa). Tilausvahvistuksesta kävi kuitenkin ilmi, että ikkunoissa oli integroituna sälekaihtimet. Jee! Niin, mutta ne eivät olleetkaan ikkunoiden sisällä vaan ovat ikkunoiden ulkopuolella. Auts!!! Ei kovin hyvä juttu lapsiperheessä...

olen kai vielä niin hormoni pöllyissä, ettei tämä asia muuta kuin harmita snadisti. Onneksi, muutoin tulisi itku! Prinsessa on kuitenkin täydellinen ja se lienee itselle nyt kaikista tärkeintä.

torstai 3. lokakuuta 2013

Raksalla...

...ollaan tällaisessa vaiheessa. 


Meidän tuleva olohuone!


Näkymä olohuoneesta keittiöön. Keittiön keskimmäisen lasin kohdalle tulee ovi terassille.


Master bedroom :) Aamuaurinko laskee juuri tämän huoneen puolelta. Mukava herätä isoista ikkuinoista tulvivaan auringonvaloon!



Lasten kerroksen aula. Oikealla yksi lastenhuone. Tähän aulaan olisi tarkoitus tehdä lapsille yhteinen leikki/tv-tila. Sen vuoksi päätimme esimerkiksi jättää tuon harkon tuohon kaiteen kohdalle. Mikäli siihen olisi vaihtanut lasin, saisi sitä olla jatkuvasti pesemässä + harkot eristävät ääntä hieman paremmin kun tietää tämän aulan tulevan käyttötarkoituksen.


Tässä kuva yläkerran aulasta vessan suuntaan. Vasemmalla ja oikealla lasten huoneet. Tästä huomaa, että meillä on vielä välikatto tekemättä. Minulla ei ole edes tarkkaa tietoa koska se tullaan tekemään, mutta näillä viikoilla sen pitäisi tapahtua.

Meillä piti jo maanantaina olla ikkunoiden asennus. Nämä ikkunat ovat olleet meille talon ostosta lähtien yksi murheen paikka! No, tämän asennuksenkin kanssa kävi sitten sillä tavalla, että kuski joka oli tuomassa ikkunoitamme oli onnistunut rikkomaan ikkunat!!! Mutta, nyt talon pihassa odottaa iso kasa ikkunoita huomista asennusta. Viikko tässä kuitenkin hävittiin aikaa kuivumisen suhteen, joka olisi ollut hieman tehokkaampaa, jos ikkunat oltaisiin saatu jo maanantaina paikalleen. Huomista odotellen :)

Ja huomista odotellen jo ihan siitäkin syystä, että minulla on sellainen aavistus, jotta perheemme tulee kasvamaan ensi yönä yhdellä jäsenellä... Katsotaan kuinka käy ;)


tiistai 1. lokakuuta 2013

Astetta mukavampi arvonta Täällä! :)


Granit

Helsingissä käydessä oli nyt ihan pakko raivata tilaa myös Granit vierailulle :) Tästä on saanut vinkkiä jo niin monesta blogista, että odotin liikkeeltä paljon. Ja olihan siellä paljon kaikkea mitä olisi mukaan voinut ottaa, betoniruukut muun muassa. Mutta ei sitä viitsinyt lähteä niitä kantamaan takaisin hotellille, joten tyydyin hieman vähempään, eli näihin!



Idea mitä näillä tehdä, tuli jo näyteikkunasta ;) 




Ikean säilytyslaatikot tulevat piakkoin saamaan hieman uutta pintaa! En tule legoja niihin säilömään, vaan eteisen säilytyslaatikot saavat hieman uutta ilmettä :)