keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sähköt yhdistetty!

Me olemme joutuneet tekemään aika vauhdilla ratkaisuja. Meillä on kiire siitä syystä, että lattiavalu tulisi saada tehtyä vielä ennen talven tuloa. Näillä näkymin lattiavaluviikko olisikin viikko 38. Sen jälkeen on "muutaman" viikon kuivumisaika. Sitten tulee ikkunat ja talo olisi sitten tiivis ja sisätyöt voisi alkaa :)

Jotta valut päästään tekemään, on kuitenkin vedettävä sähköt ja putket ennen. Jotta taas sähkövedot pystyttiin piirtämään meillä piti olla keittiö suunniteltuna, joten sekin on jo valittuna. Siitä sitten erikseen. Mutta sähköjen vetäminen ja suunnittelu oli sekin prosessi. Yht'äkkiä piti tietää suurin piirtein se, miten tulen talon kalusteet sijoittelemaan! Meinasi paniikki iskeä, sillä en todellakaan ollut ehtinyt sitä miettiä :)

Nyt ne on kuitenkin piirretty, reiät seiniin porattu ja tänään vielä porataan spoteille paikat kattoon. Sitten näitä vetoja voidaan alkaa vetämään. Mutta, nyt on siis taloon saatu yleensäkin sähkö. Ei tarvitse miehen enää naapurilta lainailla sähköä porakoneelle, lampuille ym. :)

Tässä joitain meille kotiutuvia valoja.Tällaiset valaisimet meille tulee ulos niin autokatokseen ja sisääntulon yhteyteen kattoon.

Mielestäni aika kivannäköinen! Tämä oli jopa mieheni löytö. Ensimmäinen sähkösuunnittelijan ehdottama lamppu noudatti sitä normaalia tylsää plafondien sarjaa...


Tällaiset sitten upotetaan olkkariin ja keittiöön.

Näiden korkean hinnan vuoksi emme laita sen enempää, vaan vain "edustustiloihin". Kellarikerrokseen, lastenkerrokseen ja vessoihin tulee normaalit valkoiset neliskulmaiset spotit, jotka ovat hinnaltaan hieman huokeammat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti