maanantai 26. elokuuta 2013

Tilaratkaisut. Mehän siis ostimme talomme vesikattovalmiina. Näin ollen emme päässeet pohjaan juurikaan vaikuttamaan. Muutamia pieniä muutoksia kuitenkin teimme ja kaadoimme jo muurattuja seiniä.

Talomme tulee muodostumaan kolmesta kerroksesta. Alunperin en olisi halunnut taloa kolmeen kerrokseen, mutta meidän vaihtoehdoilla ei jäänyt paljoa valinnanvaraa :)

Tässä on talon "kellarikerros", joka muodostuu autotallista, varastoista, aulasta, oleskeluhuoneesta ja saunatiloista.
Talomme keskikerroksessa sijaitsee avokeittiö ja olohuone sekä meidän makuuhuone, KHH sekä vessa. 

Alunperin tuossa vessassa oli myös suihku, mutta sen poistatimme, pienensimme vessaa ja näin saimme pieneen kodinhoitohuoneeseen kaksi neliöö lisää tilaa. 

Ylin kerros tulee olemaan lasten valtakunta, jossa jokaiselle on oma huone.

Tätäkin kerrosta muutimme hieman. Pienensimme tätäkin vessaa ja lisäsimme kahteen makuuhuoneeseen vaatehuoneet.

Lisäksi kerroksessa on lapsille leikkeihin sopiva iso aula. Olemme entisessä kodissa tottuneet jopa kaksi kertaa suurempiin huoneisiin, joten nämä huonekoot aiheuttavat hieman päänvaivaa. Miten näissä mahtuu olemaan ja miten tavarat oikeasti mahtuvat näihin pieniin neliöihin?!


Mutta vaikka kuinka olisin halunnut isot huoneet, tulee rakentamisen kalleus jossain vastaan. Oli eri asia asua "vanhassa" 90-luvun talossa, jossa oli valmiiksi isot huoneet, kun lähteä nyt rakentamaan taloa 20-neliön huoneilla. Ei veny budjetti sellaisiin lukemiin. Nyt on vain pärjättävä näillä neliöillä. Kokonaisneliötkin meillä pienenivät entisestä talostamme yhteensä noin 60- neliötä! Siitä olen ihan tyytyväinen. Vähemmän siivottavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti