maanantai 28. lokakuuta 2013

Takaiskuja

No niin. Raksalla on viime viikkoina eteneminen ollut hyvin lujassa. Sisäpuolen rappaus ei voi alkaa ennen kuin talon kosteus on tietyllä tasolla ja tällä hetkellä ollaan vielä hyvin kaukana siitä tasosta. Talo on vielä ihan liian kostea.

Tämä johtuu siitä, ettei taloon olla saatu lämpöjä päälle ajoissa. Tähän on taas monta syytä ja "syyllistä". Minua ottaa suoraan sanottuna päähän. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan rappauksen piti olla tällä viikolla jo valmis! Ja itse rappaushan kestää neljä - pitkää - viikkoa. Tämän hetkisten tietojen mukaan rappaamaan voitaisiin ryhtyä vasta noin neljän viikon päästä. Aloituksesta sitten neljä viikkoa niin homma olisi valmis. Huoh! Kaksi kokonaista kuukautta pitäisi vielä odottaa!!! Me taidetaan olla jouluna tekemässä pintatöitä talolla ;)

Ei sillä, on tässä tekemistä toki muutakin, mutta yhden kuukauden venyminen tarkoittaa aina sitä yhden kuukauden lisäaikaa tässä ahtaassa vuokra-asunnossa jossa en viihdy sitten ollenkaan.

Tällä viikolla etenemme siten, että saamme kellariin viimeinkin väliseinät. Näin sekin tila alkaa hieman muodostumaan ja sitä pystyy hieman hahmottamaan. Tähän saakka se on ollut vain yksi suuri tila. Lisäksi tehdään ehkä jotain sähkö- ja putkitöitä.

Mutta on meille tullut etuovi... Eikö olekin hieno!? Tuon voisi jo ehkä kelpuuttaakin...tai sitten ei!


Lopullisen oven kanssa on hieman epäselvyyksiä. Kauppakirjan mukaan ovi kuuluu meille. Skaala on kuitenkin sitä mieltä, että ovi on jo toimitettu viime vuoden lokakuussa entiselle omistajalle. Hän ei tietenkään ole ottanut ovea vastaan, eikä tiedä siitä mitään. Jep! No, jostain sen oven on kuitenkin meille tultava ilman että me joutuisimme siitä pulittamaan.

Ja nämä ulkopuolen rappuset valmistuivat viime viikolla. Isäni ja avokkini tekivät koko alkuviikon noita puisia muotteja ja torstaina raput sitten valettiin. Avokkini kävi eilen yöllä irroittamassa muotit. Jee, nyt etupihaltakin pääsee terdelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti