keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pihistä vs. panosta


Ikea vs. Elfa, Sovella tms. Me valittiin tällä kertaa pihistys ja iki-ihana Ikea, ratkaisu oli melkein pakko tehdä näin. Kyse on säilytysratkaisuista. Ja muutamia hyllyjä taloon tarvittiinkin.

Kyse on Ikean algot-sarjasta. Suunnittelu oli yllättävän helppoa, kun vauhtiin pääsin. Lasten komeroiden, vanhempien makkarin vaatekaapin, KHH:n kaapin, työhuoneen komeron sekä eteisen kaapin suunnittelu vei kaksi iltaa.

Tavarat tuli viikko sitten tontille. Yhteensä 370 pakettia! Määrä kuulosti ihan tolkuttomalta, mutta kun ne oli kasattuna siinä eteisessä, niin jokainen kannatinpari tarkoitti yhtä pakettia, joten ei sitä tavaraa niin älyttömästi ollut (mies on varmasti eri mieltä).

Asennuksen suoritti mies eikä hän niiden kanssa hermojaan ainakaan menettänyt. Hyllyjä ei tarvinnut ainakaan sahailla, kuten Elfan hyllyjä, vaan ne olivat valmiita asennettavaksi. Eli kiskot seinille, kannattimet paikalleen ja ei kun hylly seinälle. Nyt kaikki on jo seinässä kiinni. Varmasti Elfat ym. tuntuisi jykevämmältä, mutta hinta olisi liikkunut ihan toisissa lukemissa. Ei näissä algoteissakaan mitään vikaa ole, ainakaan vielä en osaa mitään huonoa sanoa.

Hieman kuitenkin jännittää, miten nämä hyllyt tulevat kestämään käyttöä. Sen näyttää ainoastaan aika ja käyttö.

Toinen asia on se, että meillä oli edellisessä talossa 20 neliön pukeutumishuone ja sen vuoksi kaappiini on kertynyt liikaa paljon vaatteita. Nyt tulisi käydä kaikki läpi ja luopua turhista. Uudessa talossa ei nimittäin ole turhan paljon säilytystilaa. Vasemmassa kuvassa on minun vaatekaappini. Oikealla työhuoneen komero.
Muutama laskuvirhe oli tullut ja näin ollen joudumme tekemään reissun Ikeaan kesällä ja täydentää hyllyjä. Mutta käyttö osoittaa senkin, paljonko hyllyjä oikeasti tarvitaan lisää.

Toki meiltä puuttuu esimerkiksi autotallista säilytyskalusteet, mutta sinne pitää ainakin panostaa. Ei näille ikean hyllyille ladota mielin määrin tavaraa, sillä painoraja oli n.20kg per hylly.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti