tiistai 24. syyskuuta 2013

Lattian valinta.

Hah, rakennuksella valinnat taas aiheuttavat hankaluuksia. Tällä kertaa pähkäilen lattian kanssa. Onko se parketti vai laminaatti. Parketin puolesta puhuu se, että se on hieman pehmeänpi eikä niin kylmä kuin laminaatti ja se kai eristää ääntä hieman paremmin kuin laminaatti.

Laminaatti on kuitenkin mielestäni kestävämpi vaihtoehto kuin parketti. Lapsiperheessä niitä iskuja kuitenkin tulee. Toki, parkettiahan voi aina hioa uudelleen ja uudelleen...No, laminaatti on parkettia edullisempi ja se on suuri plus tekijä!

Olen nyt jopa yllättynyt kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja markkinoilla on :) Wau!

Tarkoituksenani on etsiä vaalea laminaatti, harmaalla vivahteella. Ehkä olisi kiva, että siinä olisi vähän lankkumaista fiilistä. Tästä en ole kuitenkaan vielä ihan varma.

Tässä on kaksi kovaa kilpailijaa. Pergon vaihtoehto on ollut mielessä jo aiemmin, mutta nyt Helsingin Habitare reissulla myös Quick Stepiltä löytyi hyvä vaihtoehto.

Näiden kahden valmistajan etu on ainakin se, että heiltä löytyy kaikki lattiaan tarvittava muukin tilpehööri. Tarkoitan siis sitä, että meillä on rappusta hieman enemmän ja tarkoitus olisi, että rappuset tulevat myös laminaatilla. Nämä kaksi valmistajaa ovat hoksanneet, että moni varmaan haluaa rappusiin tulevat "nokkalistat" samasta materiaalista. Niin kuin mekin! Samoin listat löytyvät samasta sävystä ja sekin on mielestäni plussaa, sillä en halua listojen juuri erottuvan muusta lattiasta.

Kuva ei nyt anna oikeutta Pergon lattialle ainakaan. Se näyttää jotenkin kulahtaneelta, mutta oikeasti se on kyllä kauniin vaaleanharmaa.

Mitä mieltä, tuoko kivitaloon, jossa sisustus tulee olemaan hyvin vaalea, tällainen harmaan sävyinen"lankkulattia"hieman lämpöä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti